Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام حسن‌زاده با بیان اینکه از آموزه‌های دعای افتتاح این است که هیچ دعایی بدون صلوات بالا نمی‌رود، گفت: صلوات به نوعی شکر نعمت ولایت است. لازمه اجابت دعای فرج، صلوات بر پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) است.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، برای ماه مبارک رمضان ادعیه و اذکار و اعمال متعدد در روایات معصومان علیهم السلام و لسان بزرگان مورد توصیه و سفارش قرار گرفته است که اهتمام و مداومت بر آنها در بهره‌مندی حداکثری از فضایل و برکات ضیافت الله کمک می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان این ادعیه و اعمال، دعای افتتاح با روح مهدوی و امام زمانی خود جایگاهی ویژه دارد. از این رو سلسله گفتگوهایی با حجت الاسلام والمسلمین «مصطفی حسن زاده»، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت درباره این دعا و اهمیت آن و نیز محتوای فرازهایش ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح بخش سوم آن می آید:

 

حجت الاسلام حسن زاده با اشاره به محتوای بخش دوم از دعای شریف افتتاح به عنوان درسنامه امام زمان(عج) برای منتظران، اظهار کرد: بعد از بیان حقایق توحیدی و باور به خدای متعال، این بخش به صلوات و معرفت حجت الهی اشاره دارد در روایات است که قبل از ورود به دعا باید آدابی را به جا آورد، همچون حمد و ثنای خدال متعال و اقرار به ذنوب و بعد صلوات، سپس وارد دعا می شویم و این سیری است که در دعای افتتاح رعایت شده است.

 

صلوات شکر نعمت ولایت است

 

این کارشناس مهدوی در ادامه بیان کرد: هیچ دعایی بدون صلوات بالا نمی رود چراکه صلوات یعنی تواضع و تسلیم بودن در مقابل پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) و حکم آن سجده ای را دارد که ملائکه بر حضرت آدم(ع) کردند. این صلوات باعث پذیرش معرفت توحیدی که در ابتدای دعا زمزمه کردیم، می شود، صلوات مجرای درک فیض و رحمت الهی است. آنچه از عالم ملکوت به مُلک می رسد از مجرای فیض و رحمت الهی یعنی اهل بیت(ع) است و این صلوات به نوعی شکر نعمت ولایت است.

 

وی با بیان اینکه کسی که دائما بر اهل بیت(ع) صلوات می فرستد بهره اش از این منبع فیض بیشتر می شود، تصریح کرد: در دعای افتتاح بعد از صلوات بر پیامبر(ص)، به امیرالمومنین(ع) صلوات فرستاده و به دو ویژگی ایشان یعنی «آيَتِكَ الْكُبْرىٰ، وَالنَّبَاَ الْعَظِيمِ» تصریح می شود؛ با این نشانه است که انسان راه را از بیراهه تشخیص می دهد. هر کس در شب های ماه مبارک رمضان این صلوات را بفرستد به آن خبر عظیمی که در عالم است دست می یابد، همه هدف دشمنان این بود که با غوغاگری و سر و صدا اجازه ندهند این خبر عظیم به عالم برسد!

 

حجت الاسلام حسن زاده اضافه کرد: شخص مومن با این صلوات بر امیرالمومنین(ع) تصریح می دارد من به مهمترین خبر عالم یعنی ولایت امیرمومنان(ع) و فرزندان ایشان واقف گشته و مومن شدم. مهم آنکه این صلوات ها به صورت فرد به فرد به اهل بیت(ع) فرستاده می شود و نام آن حضرات(ع) را به صورت تک تک می آورد. کسی که با اعتقاد به امامت این صلوات ها را می فرستد اعتراف به تشیع اثنی عشری دارد و تصریح می دارد که به سراغ دیگران نمی رود.

 

تجدید عهد و بیعت با اهل بیت(ع) از بستر صلوات

 

وی ادامه داد: مهم آنکه صلوات بر امام حسن و امام حسین علیهماالسلام با هم آمده است و این نکته را در بر دارد که حرکت این دو امام(ع) هم مسیر و هم هدف است یعنی صلح امام حسن(ع) با قیام حسینی در یک بستر و به سوی یک مقصد هستند. این آموزش امام زمان(عج) به ما است. این صلوات ها تجدید عهد و بیعت با اهل بیت(ع) است و همه آنچه به ما می رسد به دلیل پایبندی این عهد و میثاق است. پایبندی به این عهد سبب دستگیری ائمه(ع) از ما می شود همچون حمایت پدر از فرزند، همانطور که پدر در تلاش برای حمایت از فرزندان است اهل بیت(ع) نیز از ما منتظران عصر غیبت دستگیری می کنند.

 

حجت الاسلام حسن زاده تاکید کرد: برای هر حاجتی انسان به تناسب آن حاجت باید دعا و ثنا داشته باشد، لازمه اجابت دعای طلب ظهور حجت خدا و برپایی حکومت عدل الهی، حمد و ثنای الهی و صلوات کامل بر حضرت رسول(ص) و اهل بیت(ع) است.

 

این کارشناس مهدوی درباره فلسفه این حمد الهی و معرفت النبی(ص) در دعای افتتاح خاطرنشان کرد: در دعای عصر غیبت می خوانیم: «اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی‏ نَفْسَکَ‏ فَإِنَّکَ‏ إِنْ‏ لَمْ‏ تُعَرِّفْنِی نَفْسَکَ لَمْ أَعْرِفْکَ وَ لَمْ أَعْرِفْ رَسُولَکَ؛ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی رَسُولَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی رَسُولَکَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَکَ؛ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی.» دقیقا همان سیر حدیث معرفت را در دعای افتتاح می بینیم ابتدا معرفت الهی و معرفت توحیدی مطرح می شود و بعد از صلوات ... یعنی حمد و ثنای الهی ما را به صلوات بر پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) متصل می کند و در پرتوی این صلوات ها در 30 شب از ماه مبارک رمضان روح و حیات لازمه بندگی را کسب می کنیم و این معرفت نبوی(ص) ما را به معرفت حجت خدا می رساند وگرنه همه دین ما به ضلالت می رود. باید توجه داشت صلوات روح دعا است.

 

 

 

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: زمزمه های انتظار شرح دعای افتتاح صلوات سبک زندگی منتظرانه حجت الاسلام حسن زاده شکر نعمت ولایت دعای افتتاح صلوات ها اهل بیت ع پیامبر ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۴۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «قلمروزدایی علم و دین» تألیف گریگور داوس به تازگی با ترجمه جواد درویش آقاجانی منتشر و روانه بازار نشر شده است.

پروفسور گریگور داوس (زاده ۱۹۵۷)، استاد دانشگاه نیوزلند است که در زمینه فلسفه دین مدرک دکتری دارد. هدف این کتاب، تحلیل منازعه «علم و دین» از طریق توسعه رویکردهای ممکن به روابط بین آن‌ها و همچنین توسعه مفهومی علم از یک سو و دین از سوی دیگر است. کتاب در مقابل مدل‌های ساده‌تر از روابط علم و دین، مدل پیچیده‌تری را پیشنهاد می‌دهد که شامل چهار بُعد برای پرداختن به رابطه علم و دین است و عبارت‌اند از: بُعد شناختی، غایت‌شناختی، نهادی و معرفت‌شناختی، بُعد شناختی به محتوای گزاره‌های علمی و دینی می‌پردازد. بُعد غایت‌شناختی به اهداف مندرج در علم و دین اختصاص دارد. بُعد نهادی شامل بررسی رابطه علم و دین از طریق سازمان‌های اجتماعی مرتبط با آن‌هاست. بُعد معرفت‌شناختی هم به صورت‌های مختلف معرفت، زبان و منابع دانش می‌پردازد.

مجموعه بن‌مایه‌های کمبریج تا به‌حال در ۲۵ سرفصل موضوعی مختلف منتشر شده است. سرفصل موضوعی فلسفه این مجموعه در ۱۵ شاخه و تاکنون ۲۲۸ کتاب تقدیم جامعه علمی کرده است. همچنین در سرفصل موضوعی دین نیز ۸ شاخه مختلف مورد توجه قرار گرفته و ۸۱ کتاب منتشر شده است. همان‌طور که گفته شد در شاخه فلسفه دین تا به حال ۳۱ کتاب منتشر شده است که در حال حاضر ترجمه ده کتاب از آن مجموعه به فارسی عرضه شده است.

فلسفه دین در کشورمان نیز در سال‌های اخیر مورد توجه استادان و محققان به‌ویژه نسل جوان‌تر قرار گرفته است. البته با توجه به گستره موضوعی مباحث فلسفه دین، میزان دغدغه‌مندی نسبت به هر کدام از این موضوعات در جوامع مختلف متفاوت است. موضوعاتی نظیر «معنای زندگی»، «علم و دین»، «خداباوری»، «تکثرگرایی» و «مسئله‌های شر و رنج» که در زمره موضوعات اصلی و مشترک مباحث فلسفه دین‌اند، مصادیقی از چالش‌های فکری محیط‌های علمی ایران نیز محسوب می‌شوند. به هر روی، انتشار کارهای متنوعی در سال‌های اخیر در فضای فکری فلسفه دین ایران ستودنی است. مجلات، کتاب‌ها، مقالات و رساله‌های دانشجویی مختلف در کنار برگزاری رویدادهای علمی و پژوهشی متنوع، اگر چه سرمایه‌ای خوب هستند اما ناکافی برای تحقیقات بیشتر و کامل‌تر در آینده است.

این کتاب با ۱۲۴ صفحه، شمارگان ۱۰۰ نسخه و قیمت ۹۰ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 6090175 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • کسب علم با معرفت همراه باشد
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه گازرسانی امام زاده ابراهیم(ع) شفت
  • ۴۰ روستای شهرستان اهر از نعمت آب شرب برخوردار شدند
  • توزیع ۴۰۰ بسته معیشتی در بین ایتام خراسان شمالی
  • (ویدئو) آموزش فرستادن صلوات توسط بازیکنان تراکتور به گوستاوو
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت(ع)
  • بهره‌مندی ۲۳۷ روستای آذربایجان‌غربی از نعمت گاز‌طبیعی
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • زائران حج شناخت و معرفت خود را تقویت کنند